Skocz do zawartości
Maventure

Kiedy fantazja jednej osoby staje sie ciezarem drugiej

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kazda fantazja powinna zostac spelniona. Zwlaszcza wtedy, gdy druga osoba mowi nie, a mimo to temat wraca za kazdym razem. Sa kobiety, ktore z milosci zaczynaja zastanawiac sie nad tym, czego tak naprawde nigdy by nie chcialy. Nie dlatego, ze zmienily zdanie. Dlatego, ze boja sie stracic meza. Bo slysza ten sam temat poraz setny. Na poczatku mowilam nie, stanowczo, myslalam, ze to wystarczy. Ale temat wracal, raz, drugi dziesiaty, Rozmowy,sugestie,przekonywanie, proby przesuwania granic...Zaczelam sie zastanawiac czy to ja jestem moze zbyt zamknieta. Czy moze powinnam probowac zrozumiec. Zalozylismy konto na tym formum, czytalam artykuly. Chcialam zrozumiec co inni w tym widza, probowalam przekonac sama siebie, ze z czasem zmienie zdanie. Ze moze to tylko moje leki. Ze jesli zrobie ten krok to uratuje moje malzenstwo i uszczesliwie meza. Ale im dluzej probowalam przekonac sama siebie, tym bardziej oddalalam sie od siebie, Dzisiaj wiem, ze milosc nie powinna wymagac rezygnacji z wlasnych granic. Nie powinna sprawiac, ze czlowiek kazdego dnia walczy z wlasnym sumieniem, tylko dlatego ze boi sie utracic ukochana osobe, ze jej nie uszczesliwi. Pisze to do kobiet, ktore sa w podobnym miejscu. Jesli chcesz zrobic cos tylko dlatego, ze boisz sie ze zostaniesz odrzucona, to zatrzymaj sie na chwile i zapytaj sie, czy to jest moja decyzja, czy decyzja podjeta pod wplywem strachu? Ja sobie  w koncu zadalam to pytanie. Przez lata jednak bylam meczona tym tematem. Wracal w rozmowach, fantazjach, sugestiach ktore nigdy nie byly moje. Probowalam znalezc w sobie zgode, na cos czego nigdy nie pragnelam. Chcialam zrozumiec swiat ktorego nie znalam. Dlatego, ze kochalam swojego meza, i balam sie ze jezeli nie zmienie siebie, strace swoje malzenstwo. Dzisiaj nasze malzenstwo i tak wisi na wlosku. I zadaje sobie pytanie, kiedy fantazja przstaje byc fantazja, a staje sie ciezarem ktory dzien po dniu niszczy drugiego czlowieka? Nie kazda zonka zostanie hotka. Nie taki zwiazek slubowalam, Nie slubowalam zycia we wracaniu do jednego tematu. Nie slubowalam, ze bede walczyc z wlasnym sumieniem, zeby udowodnic swoja milosc.  Slubowalam milosc, wiernosc, szacunek i wzajemna troske. Pisze to nie po to by kogos oceniac, Pisze to do osob, ktore z milosci  probuja przekonac siebie do czegos co jest wbrew nim. Milosc nie powinna wymagac utraty siebie. Bo sa granice, ktorych nie warto przekraczac, nawet dla osoby, ktora kocha sie najbardziej.

• Lubię 1
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2026

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...