Skocz do zawartości
Pampryk12

Trójkąt z przyjacielem i przyjaciółka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim!

Chciałbym prosić Was o szczerą radę. Od wielu lat przyjaźnię się z pewną parą i od jakiegoś czasu zacząłem zastanawiać się, czy między nami mogłoby zaistnieć coś więcej niż zwykła przyjaźń.

Dziewczyna mojego kolegi bardzo mi się podoba i mam wrażenie, że czasami wysyła sygnały sugerujące, że nie jestem jej obojętny. Jest osobą bardzo otwartą, często rozmawiamy w większym gronie na tematy związków, relacji czy seksu i stąd pojawiły się u mnie takie przemyślenia.

Z drugiej strony znam jej chłopaka od wielu lat i wiem, że w przeszłości miał problem z zazdrością, dlatego obawiam się, że poruszenie takiego tematu mogłoby zaszkodzić naszej przyjaźni. A tego bardzo bym nie chciał.

Zastanawiam się więc, czy w ogóle warto poruszać taki temat i jeśli tak, to w jaki sposób zrobić to delikatnie, bez wywierania presji i bez ryzyka, że druga strona poczuje się niekomfortowo.

Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Jak to się u Was skończyło?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np, ale w trochę innej sytuacji, porozmawiałem z kolegą. Możesz się zastanowić, jak to delikatnie zrobić.  Kiedyś znajoma zapytała się mojej żony, czy ze mną coś może.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję na początek upewnić się, że te "sygnały" są realne. Później dopiero porozmawiać z zainteresowanymi stronami :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Uważamy, że szczęściu trzeba ‚pomóc’. Oczywiście nie warto pytać się wprost na początku, ale warto będzie ‚drążyć’ temat. Można przecież rzucić ‚żartem O trójkącie’, czy poprostu po kieliszku wina zacząć opowiadać o tym jakie macie fantazje (ogólne) i to nie w klimacie seksualnym, a bardziej ciekawostek badania. Dla mnie takim wstępem była rozmowa o imprezie BDSM z kolegą, że z chęcią byśmy się wybrali jak sobie to wyobrażamy itp. 

wszystko oczywiście zależy od otwartości Pani i kolegi. Myślę że warto będzie wybadać przede wszystkim kolegę, czy w ogóle taki trójkąt sobie wyobraża i czy jest otwarty o tym mówić. Można umówić się na piwo i pogadać, albo np na saunę i przegadać temat.

my właśnie mamy sytuację, gdzie jeden z kolegów był chętny by uprawiać seks z panią, ale solo, a nie w trójkącie.

czesto obecność drugiego mężczyzny może być krępująca dla niektórych. 

powodzenia!

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W takich sytuacjach wychodzi "dojrzałość" związków. Bardziej mam na myśli otwartość a nie same decyzje. Zawsze można porozmawiać, pożartować, ale właśnie wtedy można złapać "to coś" co daje wskazówkę do dalszego działania. 

Proponuję delikatnie i z mocnym wyczuciem wybadać znajomych co do podobnych układów Czy przy "piwku: jak to bywa na spotkaniach  czy też w szczerej rozmowie(na boku). 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, rodinad8890 pisze:

Uważamy, że szczęściu trzeba ‚pomóc’. Oczywiście nie warto pytać się wprost na początku, ale warto będzie ‚drążyć’ temat. Można przecież rzucić ‚żartem O trójkącie’, czy poprostu po kieliszku wina zacząć opowiadać o tym jakie macie fantazje (ogólne) i to nie w klimacie seksualnym, a bardziej ciekawostek badania. Dla mnie takim wstępem była rozmowa o imprezie BDSM z kolegą, że z chęcią byśmy się wybrali jak sobie to wyobrażamy itp. 

wszystko oczywiście zależy od otwartości Pani i kolegi. Myślę że warto będzie wybadać przede wszystkim kolegę, czy w ogóle taki trójkąt sobie wyobraża i czy jest otwarty o tym mówić. Można umówić się na piwo i pogadać, albo np na saunę i przegadać temat.

my właśnie mamy sytuację, gdzie jeden z kolegów był chętny by uprawiać seks z panią, ale solo, a nie w trójkącie.

czesto obecność drugiego mężczyzny może być krępująca dla niektórych. 

powodzenia!

Solo a nie w 3kącie? Jeśli wiedział jakie macie oczekiwania to wg mnie mocne nieporozumienie. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2026

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...