Skocz do zawartości
Małgosia

fem(male)dom _24/7_

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Dragonfly pisze:

Moim zdaniem na spotkaniu czy podczas całej relacji D/s obie strony są tak samo ważne. Inaczej wygląda mi to bardziej na spełnianie zachcianek uległego/uległej kosztem strony Dominującej.

To ja może doprecyzuje - ja tak mam jako dominujący.

Jaok uległy staram się (nie zawsze wychodzi ) dostarczyć przyjemności Dominującej stronie

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Dragonfly pisze:

jesteś mężczyzną switch

Też tak myślę, ale ja tam się nie znam - prosty jestem 

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, switch pisze:

To ja może doprecyzuje - ja tak mam jako dominujący.

Jaok uległy staram się (nie zawsze wychodzi ) dostarczyć przyjemności Dominującej stronie

Nie bierz tego do siebie, ale m.in. z takich przyczyn wydaje mi się, iż miałabym problem by być dobrą uległą dla mężczyzny switchującego.

Nie chcę, by Dominujący miał tendencję do spełnienia moich zachcianek. To ja jestem od spełniania zachcianek.

Lula.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Nie chcę, by Dominujący miał tendencję do spełnienia moich zachcianek. To ja jestem od spełniania zachcianek.

Ja tego nie biorę do siebie :) Tak mam i to lubię i tyle :)

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, switch pisze:

Przecież za podejmowaniem decyzji idzie też odpowiedzialność??

Owszem i czuję się w pełni odpowiedzialna za decyzje, które podejmuję. Nie jest mi też z tym jakoś źle czy niewygodnie.

I nie widzę różnicy, gdy pionem decyzyjnym w  związku jest jedna osoba - w tym wypadku kobieta. Przecież nie każdy się do tego nadaje.  Nie każdemu z tym wygodnie.

U nas jest wyraźny podział ról. Ja decyduję, organizuję większość imprez, wypadów itp, a @skrzat jest od zapewnienia mi wygody, od odciążenia mnie od prac domowych (których nienawidzę) i od umilania mi po prostu życia.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Dragonfly pisze:

Owszem i czuję się w pełni odpowiedzialna za decyzje, które podejmuję.

To może stąd wynika moja uległa natura. Od czasu do czasu nie musieć podejmować decyzji i być kompletnie zależny od zachcianek drugiej strony. I stąd może wynika moja dominująca natura - nie umiem nie podejmować decyzji

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@switch trochę to zagmatwałeś.

Skoro nie umiesz nie podejmować decyzji (jako dominujący), to jak Ci się  udaje jako uległemu  od czasu do czasu wyzbyć podejmowania decyzji? Przełączasz się  czy co?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dragonfly pisze:

Skoro nie umiesz nie podejmować decyzji (jako dominujący), to jak Ci się  udaje jako uległemu  od czasu do czasu wyzbyć się podejmowania decyzji?

Nie - ja normalnie podejmuje w życiu dużo decyzji. Czasami  trudnych decyzji Jako dominujący też je podejmuje, może bardziej zwracając uwagę na to co chce przeżyć uległa. 

I dlatego jako uległy czasami chce się pozbyć tego bagażu. 

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@switch, ale uległe osoby też niosą swój "bagaż". To ciągłe staranie się, by zadowolić stronę dominującą, by sprostać oczekiwaniom. To nie jest tak, że uległy jest zwolniony z odpowiedzialności i myślenia.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2023

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...