Skocz do zawartości
milusie40

Bezpieczeństwo intymnych zdjęć i filmów – jak to ogarniacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się, czy tylko ja mam lekkie obawy, że nasze prywatne zdjęcia i nagrania z sypialni — także te z udziałem innych panów — mogłyby trafić w niepowołane ręce.
Przechowuję je wyłącznie na własnym dysku sieciowym, w osobnym folderze zabezpieczonym hasłem, który na co dzień jest odmontowany. Przez lata uzbierało się z tego całkiem spore archiwum.
Wszystko z telefonu usuwam od razu po przeniesieniu na NAS i pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że gdzieś w chmurze nie zostały żadne kopie 🙂

A jak Wy zabezpieczacie takie materiały?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to Twoje hasłowanie folderu go szyfruje.

Wydaje mi się, że najbezpieczniejszym i najprostszym rozwiązaniem byłby dysk zewnętrzny na USB na którym miałbyś wolumen VeraCrypt na hasło:
https://veracrypt.io/en/Downloads.html

Poradnik: https://sekurak.pl/czym-jest-veracrypt-kompleksowy-poradnik-dotyczacy-szyfrowania-dyskow/

Jeśli chcesz lepiej zadbać o swoją prywatność to możesz mieć też drugi telefon do niecnych celów (żeby nie narobić sobie problemów w stylu Matiego Borka) albo po prostu aparat fotograficzny/kamerę.
Oprogramowanie, które wyżej poleciłem pozwala na takie sztuczki jak ukryty wolumen, czyli jak podasz jedno hasło to zobaczysz np. bajki dla dzieci a jak drugie to bajki dla dorosłych.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...