Skocz do zawartości
Trevor

Fantazje, a mentalna zdrada

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Modlishka pisze:

Tak jak napisałam - ja nie zostawiam fantazji w sferze mrzonek. Moje fantazje są zgodne z moimi preferencjami seksualnymi. Jeśli miałabym być w związku niezgodnym z moimi preferencjami seksualnymi to byłby to nieszczęśliwy związek. 

No i póki mówisz o sobie to spoko Maroko. W pierwotnych wypowiedziach nie było jednak o tym wzmianki stąd mogło to zostać odebrane jako twierdzenie uniwersalne

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Arczi90 pisze:

Ale też jesteś kobietą i tutaj furtka jest dużo bardziej otwarta niż dla mężczyzn. Z założenia facet wymyśla sobie "chcę otwarty związek" by spróbować przygodny seks z innymi kobietami - ale to się w większości przypadków nie udaje. Kobiety w głównej mierze nastawione są na stabilizację. Zaś kobieta faceta znajdzie właściwie wszędzie i w otwartym związku to kobieta najczęściej będzie zwycięzcą.

Jestem kobietą, więc jest mi łatwiej? W cuckoldzie? No nie bardzo. Jak sam opisałeś pewne role i przypadłości genderowe tak pewnie wiesz, że akurat właśnie one cuckoldu nie ułatwiają. Ja dodam jeszcze jedną - posesyjne zapędy mężczyzn - na zasadzie jego kobieta jest jego. I tylko jego. A z drugiej strony, w rozmowach z kandydatami często dość słyszę, że reakcja na propozycję cuckoldu była dość podobna, jak u autora tego wątku i przewijał się często podobny tekst "ty jesteś po*ebany /chory, idź się leczyć". Zresztą niejedna taka historia została na łamach tego forum przedstawiona. 

11 minut temu, Arczi90 pisze:

Wiele osób myśli, że psychicznie jest na coś gotowa. A po fakcie okazuje się, że jednak nie byli gotowi i wiązało się to z jakąś traumą.

Ja często powtarzam: nie skreślam niedoświadczonych mężczyzn, ale niedoświadczeni mężczyźni bardzo ciężko doświadczyli mnie. I drugie, co powtarzam - uważaj, o czym marzysz, bo może się spełnić. I potem następowało zderzenie marzeń z rzeczywistością. I to też często pojawiająca się tu, na forum, historia. 

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Modlishka pisze:

Ja często powtarzam: nie skreślam niedoświadczonych mężczyzn, ale niedoświadczeni mężczyźni bardzo ciężko doświadczyli mnie.

Często niedoświadczony mężczyzna nie ma dokładnie poukładane w głowie, jak dostosować się do danej chwili czy osoby. Nazwał bym takie coś naiwnym nastolatkiem. Powiem na swoim "nastoletnim przykładzie" - tak idealizowałem świat, że nie do zaakceptowania był dla mnie fakt, że kobieta z własnej woli może się prostytuować. Teraz oczywiście jest mi to obojętne, o ile ktoś nie jest w żaden sposób zmuszany czy zastraszany do jakiś czynności.
Wielu mężczyzn lubi się porównywać do innych i obniża swoją własną ocenę, zamiast korzystać z chwili nie patrząc czy poprzednik był lepszy czy gorszy. To bardzo poprawia komunikację i wprowadza dobrą atmosferę między ludźmi.

Godzinę temu, Modlishka pisze:

Ja dodam jeszcze jedną - posesyjne zapędy mężczyzn - na zasadzie jego kobieta jest jego.

Również kiedyś miałem takie myślenia. Ale nie traktuję mojej żony przedmiotowo - jest mi droga i cenna. Dbam o nią i o jej zdrowie. Co nie zmienia faktu, że jest wolnym człowiekiem i jeśli by chciała mnie opuścić to ma takie prawo. Nikogo na siłę się nie trzyma.

Zgadzam się z tym, że wielu mężczyzn nie dopuści kogoś obcego nawet do rozmowy sam na sam z jego kobietą. Zazdrość w mej opinii powinna występować, ale w bardzo umiarkowanym stopniu, by sprawiała przyjemność na zasadzie - zależy mu na mnie. A nie tworzyć toksyczną atmosferę, pełną spięcia i agresji.

Godzinę temu, Modlishka pisze:

A z drugiej strony, w rozmowach z kandydatami często dość słyszę, że reakcja na propozycję cuckoldu była dość podobna, jak u autora tego wątku i przewijał się często podobny tekst "ty jesteś po*ebany /chory, idź się leczyć"

Bo to wykracza poza ramy społeczne, w których są ustalone pewne wartości. I jak napisałaś dużo historii tego typu się tu pojawia. Gdybyśmy od małego byli wychowywani przez matkę, która często by miała innego partnera, to w dorosłym życiu takie zachowanie było by dla nas normalne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...