Skocz do zawartości
Jelonek87

Pas cnoty a saunarium

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dobrze zrozumiałam to Jelonkowki chodzi o takie, w którym dzieci nie bywają. 😜

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

Jeśli dobrze zrozumiałam to Jelonkowki chodzi o takie, w którym dzieci nie bywają. 😜

Jeżeli Jelonek pisze: "typowe saunarium mogą wchodzić jedynie osoby 18+", to słowo JEDYNIE w odniesieniu do wieku oznacza zakaz wejścia osobom poniżej 18 roku życia. 🙃

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Energetyk81 pisze:

@Jelonek87saunuję już 30 lat, bywałem w różnych krajach i nie spotkałem się nigdy z zakazem wejścia na saunę osób niepełnoletnich. Na początku było to dla mnie szokiem, jak to dzieci z dziadkami mogą chodzić po nagi do sauny. Idąc tym tropem, za chwilę okaże się, że rodzinny naturyzm to wynaturzenie... Ślubowanie i naturyzm nie ma nic wspólnego z erotyką, natomiast klatka na penisa zdecydowanie ma. Jeżeli ze swoją erotyką wchodzimy w przestrzeń publiczną, to należy liczyć się z negatywnymi reakcjami otoczenia. Takie moje zdanie. 

Z takich większych saun blisko mnie zarówno Termy Maltańskie jak i Tarnowskie Termy mają strefę saun od 18 roku życia. Co jakiś czas są organizowane rodzinne seanse na które mogą wchodzić tylko rodziny z dziećmi i strefa też jest odpowiednio przygotowywana pod to np jest niższa temperatura w saunach. Więc sauna od 18 roku życia nie jest raczej wyjątkiem

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Wichura pisze:

Z takich większych saun blisko mnie zarówno Termy Maltańskie jak i Tarnowskie Termy mają strefę saun od 18 roku życia. Co jakiś czas są organizowane rodzinne seanse na które mogą wchodzić tylko rodziny z dziećmi i strefa też jest odpowiednio przygotowywana pod to np jest niższa temperatura w saunach. Więc sauna od 18 roku życia nie jest raczej wyjątkiem

Widać nie było mi dane na takowych bywać. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Energetyk81 pisze:

Jeżeli Jelonek pisze: "typowe saunarium mogą wchodzić jedynie osoby 18+", to słowo JEDYNIE w odniesieniu do wieku oznacza zakaz wejścia osobom poniżej 18 roku życia. 🙃

Dlatego tak delikatnie chciałam Ci dać do zrozumienia, że się czepiasz 🤪 

Co do ewentualnego oburzenia - owszem, będą osoby, które może to oburzać, czy zniesmaczyć. Ale ludzi oburzają różne rzeczy, nawet niewinny buziak. 😉

Mnie, co najwyżej by zaskoczyło, że ktoś miał tyle odwagi. Bo to jednak trzeba mieć jaja. 😉

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, switch_angel pisze:

Dla mnie to jednak - już trochę za dużo. Dlaczego

a) w saunarium mogą być osoby nieletnie 

b) nie lubię epatować seksualnością w miejscach publicznych - takie moje prywatne i osobiste zboczenie 

Nie spotkałam nigdy dzieciaka w saunie. Gdybym się na takowego natknęła to byłabym niemniej zdziwiona niż osoby, widzące tam mężczyznę z klatką. 

Gdy para idzie za rękę czy się całuje to już to jest epatowanie seksualnością. A sauna jest miejscem, gdzie "epatuje" się nagością. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, chodziło mi o sauny gdzie wstęp mają osoby 18+.

Znam oczywiście są miejsca, gdzie dozwolony jest pobyt z dziećmi, aczkolwiek w mojej ocenie "narażanie" dziecka poniżej 14,15 lat na widoki nagosci jest w mojej ocenie niestosowne. Co innego gdyby był nakaz noszenia kapielowek w takim przypadku okej. Uprzedzając - rozumiem aspekty nagosc/natura- ale w połączeniu z dziecmi ja mówię stanowcze nie. Co innego już tacy 16,17 latkowie...wtedy niech będzie już że okej...ale i tak jakoś tak dziwnie. 

W sumie taką klatkę na penisie można potraktować jako częściowe zasłonięcie nagiej części ciała 😅 

Co do epatowania seksualnoscią to dodałbym osobiście noszenie przez Kobietę łańcuszka na kostce...choć obecnie można go już tak często spotkać, że Kobiety noszą go jako ozdobę, ale kusi 😈

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...