Skocz do zawartości
Mr. D

Samorozwój

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 
Temat będzie skierowany głównie do mężczyzn, ale oczywiście wysłucham też opinii kobiet. Postaram sie poruszyć wszystko co mnie osobiście razi w oczy. Po pierwsze i najważniejsze teksty pokroju "mmm fajne bimbalki, ciekawe jak skacza" albo "ladne majteczki szkoda ze zaslaniaja" i inne podobne o zbytnim erotyzmie, brzmia jak tekst typowego podpitego wujka na weselu nizeli dobry sposob na zauwazenie przez kobiete. W realu jakbyscie zobaczyli lancuszek na kostce tez byscie tak powiedzieli w twarz od razu jako pierwsza wiadomosc czy moze raczej cos w stylu "hejka widze ze masz lancuszek na kostce, jest to dosc rzadki sposob noszenia, postanowilem zagadac aby dowiedziec sie wiecej"? Nie musicie od razu wywalać kawy na ławę, pozwólcie aby pewne teksty były niedopowiedziane, budujcie napięcie, badzcie stonowani pozwólcie aby domysły zadziałały a nie jak wyglodnialy pies ktory przez miesiac pelnej miski nie widzial. Tutaj chciałbym podziekować pewnej blondwłosej niewiaście spod miasta stołecznego za uswiadomienie mi tego i danie cennej wskazówki. (nie wiem czy zyczy sobie tego wiec wole nie zamieszczać z nicku, jesli to czytasz i chcesz zostac oznaczona odezwij sie na dm). Po drugie drodzy panowie macie w rolach wpisane bull, kochanek pozorujecie na dominujących, to wyjasnijcie mi jak to sie dzieje ze po 2/3 wiadomosciach od kobiety ma was owiniętych wokół paluszka i mimo waszej "dominacji" zostalibyscie rogaczami?  Po trzecie wyjasnijcie mi drodzy mezczyzni jak to jest ze jak w pierwsze lepsze zdjecie kobiety wejde widze komentarze i duzo reakcji (ponad 15) a gdy wszedlem w meskie zdjecie z ladna sylwetka to ledwo 4, i zadnego komentarza, zastanowcie sie nad tym. A takze jak to jest ze nawet jesli kobieta wyglada niezdrowo to mimo wszystko komentujecie i sypiecie ocean komplementów, tymsamym boostując jej pewność siebie i zawyżając samoocene przez co sami powodujecie odrzucenie was. Na koniec krótka rada dla wszystkich mężczyzn, poświęć troche czasu na samorozwój, zamiast oglądac mecz i spozywac napoj wyskokowy poswiec kwadrans na zwiekszenie wiedzy o roznych tematach, na przyklad mowie niewerbalnej czy inne tematy wazne abys mogl wypowiedziec sie i wejsc w polemike na wiele tematów. A takze powstrzymajcie swe żądze, jesli w zdobycie trzeba włożyć wysiłek wtedy docenia się "zdobycz" duzo bardziej niz to co ma sie od razu podstawione pod nos, tak samo jest jesli pracuje sie kilka lat na mieszkanie czy samochod jak i przy zdobyciu kobiety czy mezczyzny. Licze ze post nie zostanie usuniety, poniewaz ma na celu jedynie danie dobrych wskazówek. Zapraszam do dyskusji

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Mr. D pisze:

A takze jak to jest ze nawet jesli kobieta wyglada niezdrowo to mimo wszystko komentujecie i sypiecie ocean komplementów, tymsamym boostując jej pewność siebie i zawyżając samoocene przez co sami powodujecie odrzucenie was.

Tak wiem, że to wątek skierowany do mężczyzn, ale ten fragment mnie zastanowił.

Mam 2 pytania:

1. Co to znaczy, że kobieta wygląda niezdrowo? 

2. Czyli kobiety nie powinny być pewne siebie, mieć za wysokiej samooceny,  bo wtedy są bardziej wymagające? 

Pytam, bo to zdanie kłóci mi się z tym co napisałeś przed jaki i po nim. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz i aktywnosc  co do wątku to w pierwszym zdaniu zaznaczyłem ze chetnie wyslucham zdania kobiet a przechodzac do merytotyki, kobieta wygląda niezdrowo znaczy ze wazy za duzo i to prawie zawsze wiaze sie z szeregiem konsekwencji zdrowotnych, jak i gdy wazy za malo i chce w kolko chudnac. A jesli chodzi o drugie pytanie to uwazam ze kobiety powinny byc pewne siebie ale majac zbyt wysoka samoocene mozna stracic realny pogląd na sytuacje i uwazac sie niemalze za boginie. I tez nie mieszajmy pewnosci siebie z wysoka samoocena. Na swoim przykladzie moge powiedziec ze uwazam sie za osobe ktora raczej nie ma wysokiej samooceny ale jestem pewny siebie poniewaz mam swiadomosc zarowno mocnych jak i slabych stron, i obydwie strony biore pod uwage przy swojej ocenie. Jak napisałaś o kobietach które więcej wymagają zobaczyłem w głowie obrazek kobiety ktora wymaga tego tamtego siamtego a sama jest mocno przecietna. Widac to bardzo dobrze na wielu badaniach, chociazby na tinderze gdzie kobiety interesuja sie tylko topka najatrakcyjniejszych mezczyzn a potem to spada i to mocno z kolei u mezczyzn rozklada sie na rowny poziom. Zdanie przed tym zawieralo fakt ze mezczyzni zalewaja atencja kobiety a one mezczyzn raczej srednio a zdanie po zawiera rade aby ze tak ujme kolokwialnie nie byc malpa tylko raczej zachowac sie jak czlowiek. W zdaniu przed nie widze zwiazku w zdaniu po faktycznie moze byc zwiazek jednakze moze tego nie doprecyzowalem, mowiac o kobietach z zawyzona samoocena mialem na mysli kobiety ktore chca aby maz/kochanek/bull mial bmw albo mercedesa a najlepiej ferrari, szesciopak na brzuchu, wlasna firme etc. Oczekiwania tego pokroju nie podobały się i nie beda podobac, z kolei jesli kobieta zamiast "neandertalczyka" oczekuje normalnego mezczyzny z ktorym mozna wyjsc i porozmawiac nie tylko na tematy seksualne to wtedy do takich wymagań nic nie mam. Jakby gdzies cos jeszcze bylo niezrozumiale to zapraszam do zostawienia komentarza, wszystko wyjasnie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...