Skocz do zawartości
Sem.

Rozmowy Grupowe - ZK Czat V2.1.1

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Użytkownicy

 

W dniu 19 marca 2020, nastąpiła aktualizacja skryptu ZK Czat. Co nowego w wersji V2.1.1? Przede wszystkim rozmowy Grupowe, które działają na zasadzie następujących uprawnień:

 

1. Rozmowy grupowe, mogą tworzyć wyłącznie Użytkownicy, którzy na swoich kontach posiadają aktywną subskrypcję VIP Konta, oraz oczywiście, załoga Administracyjna. Tylko Użytkownicy posiadający stosowne uprawnienia, widzą opcję tworzenia rozmów grupowych. Opcja dotycząca tworzenia rozmów grupowych, znajduje się w menu apletu głównego ZK Czat Prywatny:

 

1. utwórz.png

 

2. Użytkownicy posiadający uprawnienia, mogą dodawać do swoich rozmów grupowych Użytkowników wszystkich Grup Preferencji niezależnie od posiadanych przez nich uprawnień, należy jednak pamiętać, że Użytkownicy nie posiadający subskrypcji VIP, obwarowani są limitami, wynoszącymi jedna wiadomość dziennie na ZK Czat Prywatny. Ponieważ rozmowy grupowe należą do funkcji rozmów prywatnych (są to po prostu grupowe prywatne rozmowy), limity dotyczące użytkowania tej funkcji, pozostają niezmienne. Jednak w czasie trwania Trybu Weekendowego, wszyscy Użytkownicy podstawowych Grup Preferencji, mogą korzystać z nowej funkcji rozmów grupowych bez limitów. Należy jednak pamiętać, że muszą zostać do rozmowy grupowej dołączeni przez Użytkowników VIP lub ekipę Administracyjną, bowiem oni sami, nie mogą tworzyć rozmów grupowych. W jednej rozmowie grupowej, może rozmawiać jednocześnie, maksymalnie sto osób. Należy dodawać Użytkowników do rozmowy grupowej już na etapie jej tworzenia, lecz można dołączać Użytkowników później, gdy rozmowa jest już utworzona:

 

2. Utwórz.png3. grupa.png

 

Należy również pamiętać, że zaproszeni do rozmowy grupowej Użytkownicy, mogą dołączać do rozmów grupowych innych Użytkowników tak samo, jak jej Założyciel. W niedalekiej przyszłości opracuję bardziej szczegółowe uprawnienia dotyczące tej funkcji, tak, aby Założyciel mógł zdecydować, czy wszyscy dołączeni, czy tylko on, może dołączać kolejnych Użytkowników. Wyboru, będzie można dokonywać na etapie tworzenia rozmowy grupowej. Należy też dobrze zapoznać się z nowymi funkcjami, dostępnymi w opcjach okna rozmowy grupowej. Również w niedalekiej przyszłości, pojawią się powiadomienia do "Dzwoneczka" platformy o tym że "dodano Cię do rozmowy grupowej".

 

Ponadto w najnowszej wersji, poprawiony i zdecydowanie "odchudzony" został kod odpowiedzialny za funkcjonowanie edytora "AutoGrov Edytor" w którym piszecie wiadomości na ZK Czat Prywatny oraz ZK Czat Publiczny. Dzięki temu, nie będą więcej występować problemy z "lagowaniem" (spowolnieniem) tekstu w edytorze AutoGrov, podczas pisania wiadomości w ZK Czat Prywatnym, oraz nowej funkcji rozmów grupowych.

 

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

  • Lubię 3
  • Dziękuję 3

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.03.2020 o 15:48, Sem. napisał:

Należy również pamiętać, że zaproszeni do rozmowy grupowej Użytkownicy, mogą dołączać do rozmów grupowych innych Użytkowników tak samo, jak jej Założyciel. W niedalekiej przyszłości opracuję bardziej szczegółowe uprawnienia dotyczące tej funkcji, tak, aby Założyciel mógł zdecydować, czy wszyscy dołączeni, czy tylko on, może dołączać kolejnych Użytkowników.

Obiecałem że w niedalekiej przyszłości, zajmę się rozszerzeniem uprawnień, tak aby działały one selektywnie, niezależnie od systemu Rozmów Prywatnych. A co za tym idzie, w dniu 5 Kwietnia 2020, dodane zostały następujące opcje oraz usprawnienia:

 

Tylko Założyciel Prywatnej Rozmowy Grupowej, może ją usunąć w taki sposób, że znika ona bezpowrotnie u wszystkich Uczestników tej rozmowy. Do chwili obecnej uprawnienia były wspólne dla Prywatnych Rozmów Grupowych oraz Prywatnych Rozmów (tych zwykłych w dwie osoby na ZK czacie Prywatnym) i Użytkownicy którzy posiadali uprawnienia do usuwania swoich rozmów prywatnych na ZK Czacie Prywatnym (Administrator Główny, Junior Admin, Super Moderator oraz VIP), a którzy zostali zaproszeni do Rozmowy Grupowej, mogli usunąć bezpowrotnie tą rozmowę u wszystkich, pomimo tego, że zostali przecież tylko zaproszeni do tej rozmowy. Tak oczywiście być nie mogło. Od teraz, tylko Założyciel Prywatnej Rozmowy Grupowej, posiada uprawnienia by ją usunąć u wszystkich. Okno Założyciela Grupowej Rozmowy Prywatnej z następującymi uprawnieniami:

 

1. Założyciel Prywatnej Rozmowy Grupowej, może sprawdzić Listę Użytkowników zaproszonych do rozmowy, Dodać nowych Użytkowników do rozmowy, Opuścić Rozmowę (wówczas wszyscy pozostali wcześniej zaproszeni Użytkownicy mogą dalej rozmawiać), W Opcjach - Może zdecydować czy zaproszeni Użytkownicy, mogą zapraszać następne Osoby, Zmienić Nazwę Rozmowy Grupowej, oraz Usunąć Wszystko (w taki sposób, że cała konwersacja bezpowrotnie znika u wszystkich):

 

Założyciel Rozmowy Grupowej.png

 

 

2. Okno uprawnień Użytkownika który został zaproszony do Grupowej Rozmowy Prywatnej, a Założyciel Rozmowy nie zezwolił na to, by Zaproszeni mogli dodawać kolejnych Użytkowników do tej rozmowy z następującymi uprawnieniami:

 

Zaproszony do Rozmowy, może sprawdzić Listę Użytkowników zaproszonych do rozmowy, Opuścić Rozmowę (wówczas wszyscy pozostali wcześniej zaproszeni Użytkownicy mogą dalej rozmawiać), i na tym kończą się uprawnienia zaproszonego:

 

Uczestnik Rozmowy Grupowej.png

 

3. W Sytuacji Gdy Założyciel Prywatnej Rozmowy Grupowej zezwoli na to, aby Zaproszeni Użytkownicy, mogli dodawać  (zapraszać) do rozmowy kolejnych Użytkowników. Poniżej okno Założyciela rozmowy, który w Opcjach rozmowy, udziela takiego zezwolenia. Aby udzielić zezwolenia przełącz suwak 1 w pozycję na kolor zielony i 2 zapisz ustawienia. Domyślnie, podczas tworzenia Prywatnej Rozmowy Grupowej wartość ta ustawiona jest w pozycję "szarą" (na NIE) i Zaproszeni Użytkownicy nie mogą zapraszać kolejnych. Jeśli chcesz udzielić tego zezwolenia, musisz wartość tą ustalić ręcznie w Opcjach. Sugeruję, aby używać tej wartości z rozwagą. Pamiętaj, że zawsze lepiej mieć kontrolę nad swoją Grupową Rozmową Prywatną. Mogą przecież toczyć się w niej dyskusje, których jakiś Użytkownik nie powinien zobaczyć. Udzielając zezwolenia na zaproszenie do tej dyskusji przez wszystkich zaproszonych, nie możesz mieć gwarancji, że któryś z Użytkowników, nie zaprosi do tej rozmowy tego, który nie powinien był przeczytać treści:

 

Użytkownicy mogą zapraszać.png

 

4. Okno Rozmowy Uczestnika (zaproszonego) do Grupowej Rozmowy Prywatnej, podczas gdy Założyciel udzielił zezwolenia na to, aby zaproszeni Użytkownicy, mogli zapraszać do tej rozmowy kolejnych Użytkowników:

 

gdy użytkownicy mogą zapraszać.png

 

Przypominam ponadto, że do tworzenia Prywatnych Rozmów Grupowych, niezbędna jest Usługa VIP. Zaproszeni do niej, mogą być wszyscy Użytkownicy, posiadający minimum Konto Podstawowe, w ramach swoich limitów. Polecam również przeczytanie pierwszego postu w tym temacie.

 

Pozdrawiam, ZKF Administrator,

Sem.

  • Lubię 3
  • Dziękuję 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2020

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

×
×
  • Dodaj nową pozycję...